phone icon 210 244 9398

καλέστε για παραγγελία

Η βόλτα με το σκύλο

skylos volta4Η καθημερινή βόλτα είναι απαραίτητη για την υγεία και την καλή διάθεση του σκύλου μας. Στη βόλτα θα μυρίσει και θα δει διάφορα πράγματα που θα του αποσπάσουν την προσοχή και θα τον χαλαρώσουν αργότερα. Θα έρθει σε επαφή με άλλα σκυλιά. Αυτό για παράδειγμα ( η κοινωνικοποίηση )είναι πολύ βοηθητική ώστε ο σκύλος μας να μην γαβγίζει ανεξέλεγκτα όταν δει κάποιο άλλο σκύλο να περνάει έξω από το σπίτι μας. Ένας σκύλος που περνάει όλο τον χρόνο του με τις ίδιες μυρωδιές και παραστάσεις είναι λογικό εάν δει ένα σκύλο να περνάει ή ακόμα και έναν άνθρωπο ή ένα πουλί να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή και να γαβγίζει. Κατά τη διάρκεια της βόλτας καλό θα ήταν:

  • Να τον κρατάμε όσο το δυνατόν πιο κοντά μας για να μην τραβάει
  • Να έχουμε έναν οδηγό που να μπορούμε να τον ρυθμίσουμε να είναι κοντός είτε μακρύς (εκπαιδευτικός οδηγός). Αυτό μας βοηθάει ώστε στην αρχή να τον έχουμε κοντά μας και αφού συνηθίσει να βάλουμε τον οδηγό ώστε να είναι πιο μακρύς. Μια ακόμα λύση είναι στην αρχή της βόλτας μας να περνάμε δυο τρεις φορές τον οδηγό στον καρπό μας έτσι ώστε να είναι κοντός και καθώς πlixoudies newερνάει η ώρα να τον ξετυλίγουμε και να δίνουμε στον σκύλο μας περισσότερη ελευθερία. Όταν τραβάει υπερβολικά μπορούμε να σταματάμε το περπάτημα τελείως για λίγα δευτερόλεπτα ή να αλλάζουμε κατεύθυνση και όταν ηρεμεί και περπατάει χαλαρά μπορούμε να του δίνουμε μια μικρή λιχουδιά επιβράβευσης και να του λέμε μπράβο.
  • Να έχουμε μαζί μας σακουλίτσες για ακαθαρσίες. Στο εμπόριο διατίθενται σε κατάλληλο μικρό μέγεθος για να μην χαλάμε μια μεγάλη σακούλα και να μην πιάνει χώρο όταν τις έχουμε μαζί μας. Υπάρχουν και ειδικές θήκες
  • Να έχουμε μαζί μας λιχουδιές για επιβράβευση. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας μικρές λιχουδιές επιβράβευσης και να του δίνουμε όταν κάνει κάτι καλό.