phone icon 210 244 9398

καλέστε για παραγγελία

Επιλέγοντας το κατάλληλο κουτάβι

epilogi koutaviou1Αφού έχουμε πάρει την μεγάλη απόφαση για έναν σκύλο είναι καλό να λάβουμε και τα εξής υπόψην προτού τον πάρουμε.

  • Είναι καλό να δούμε τα χαρακτηριστικά που έχει η κάθε ράτσα αλλά και κάθε σκύλος γενικά.(μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για τις ράτσες ).
  • Χώρος. Ανάλογα τον χώρο που έχουμε, επιλέγουμε και το μέγεθος του σκύλου που θα πάρουμε. Για παράδειγμα, όταν είμαστε σε διαμέρισμα θα επιλέξουμε ένα κάπως πιο μικρό σκύλο ενώ εάν έχουμε έναν μεγάλο κήπο, πιθανόν να επιλέξουμε έναν σκύλο φύλακα.
  • Χρόνος. Αν και ο χρόνος που χρειάζεται για την φροντίδα του σκύλου είναι πάνω κάτω ίδιος για όλα τα σκυλιά καλό είναι να μην επιλέξουμε σκυλιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Για παράδειγμα σκυλιά με τρίχωμα που χρειάζεται πολύ βούρτσισμα, ή σκυλιά υπερδραστήρια που πιθανόν να χρειάζονται πιο μεγάλη εκτόνωση για να χαλαρώσουν. Αυτό είναι πιθανό να μας οδηγήσει στο να βλέπουμε το σκύλο ως ένα πρόβλημα. Όπως και να έχει όμως ο σκύλος έχει ανάγκη από φροντίδα που μεταφράζεται σε κόπο και χρόνο για εμάς.
  • Αν το θέλουμε για φύλακα. Υπάρχουν ράτσες που είναι πιο κατάλληλες για την φύλαξη του χώρου ενώ άλλες που δεν είναι. Εάν θέλουμε ένα σκύλο για φύλακα είναι καλό να ειλέξουμε βάσει αυτού του κριτηρίου.
  • Αν θα είμαστε μόνοι ή αν θα είναι μέσα σε μια οικογένεια. Υπάρχουν σκυλιά που ζουν πιο αρμονικά μέσα σε μια οικογένεια ενώ άλλα που δένονται περισσότερο μόνο με τον ιδιοκτήτη τους. Καλό θα ήταν αν ο σκύλος πρόκειται να ζήσει μέσα σε μια οικογένεια να τον έχουμε επιλέξει και σύμφωνα με αυτό το κριτήριο.

epilogi koutaviou4Σε καμία περίπτωση το κριτήριο να μην είναι η εμφάνιση. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας δεν είναι υποχρεωτικά να τα έχει ο σκύλος μας και αντιστρόφως μπορεί να έχουμε ένα αδέσποτο σκύλο και να έχει χαρακτηριστικά κάποιας φυλής. Αυτό είναι λογικό γιατί και αυτός στην ουσία προέρχεται από κάποια ράτσα. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα το μεγαλώσουμε εμείς. Αν για παράγειγμα επιλέγουμε ένα σκύλο σύμφωνα με το πλούσιο τρίχωμά του, που το έχουμε δει σε κάποια φωτογραφία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τρίχωμα του δικού μας σκύλου για παράδειγμα, μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό, κι ας ανήκει θεωρητικά στην ίδια φυλή.